Logo PARSTA

Tjaž

 

 

Nikoli se nisem nadejal, da bom oče tolikemu številu otrok, čeprav sem zelo družabno in socialno bitje. Že od nekdaj sem bil obdan, ne toliko z brati in sestrami, kot bratranci in sestričnami, kar me je menda nagovorilo k veliki družini.

Na večino pomembnega, kar sem bistveno spremenil v življenju, so vplivale ženske: najprej mama, stara mama, sedaj T(ad)eja in moje tri nadobudne hčerke. Vendar se mi zdi, da naju je odločitev za zadnjega otroka, ki je družinski statistiki navkljub - fantič, izstrelila v čisto novo, »četrto dimenzijo«.

Najpomembnejše premike pa sem kljub vsemu moral doseči sam; po dolgotrajnem razbijanju zidov in bojih z mlini na veter ter spoznanju, da, če želiš spremeniti svet, moraš najprej spremeniti samega sebe. Nič novega sicer, pa vendar mora to staro resnico odkriti vsak zase.

 

Sam sem to začel odrivati nekega zimskega večera, več kot desetletje nazaj nazaj, ko sem, priznam, bolj po spletu srečnih okoliščin kot namenoma zašel na predavanje o Imagu. Takrat sem uvidel, da bo potrebno narediti nekaj drugače, in to ne samo tako malce zaradi žene, ki si je tako zelo želela »drugačnega odnosa«, ampak predvsem zaradi sebe. In tako je bilo. Po nekaj letih velikih sprememb: nizanja otrok na najino družinsko ogrlico, gradnje hiše, mnogih vzponov in padcev v partnerskem odnosu ter intenzivnem izobraževanju za Imago edukatorja in facilitatorja ter vodjo Familylab seminarjev, sem naposled prišel bolj do sebe, da lažje pridem do drugih.

Do vas, da se spoznamo, da vam predam redkeje slišano moško izkušnjo, drugačen pogled, igriv nasmeh, življenjsko iskro in vas morda navdušim za spremembe in drugačen pogled na sebe, partnerja in vaše otroke.

 

Želim si vas spoznati in izmenjati izkušnje, poglede, tudi strahove in če pridete, vam zagotavljam, da so od tu dalje možni vsi nadaljnji razpleti, vključno s tem, da se celo spremenite.

 

Dobrodošli na Poti sprememb!

Facebook "odgovorno starsevstvo"

PARSTA, svetovanje, izobraževanje, raziskava odnosov 

 dr. Tadeja Milivojevič Nemanič, E: tadeja.mn@parsta.si, M: 031/699 199