Logo PARSTA

Šola za starše na Škofijski klasični gimnaziji, 2014/2015

Nekaj izjav:

 

ON: Všeč mi je bil vajin način, pristop, nimata zavor in odprto pokažeta svoje zgodbe iz svojega življenja in izkušenj. Vse je podkrepljeno z ustrezno teorijo, a brez teoretiziranja.

 

ONA: Všeč mi je vajin način dela in včasih se, ko končata s predavanjem in odpreta krog za diskusijo, vprašam, zakaj zaključujeta že 1 uro pred koncem, ko vaju pa je tako prijetno poslušati. Potem pa se odpre diskusija in vstopimo še mi s svojimi vprašanji, primeri, izkušnjami in potem se vedno zavem, kako pomemben in bogat je tudi ta del. Všeč mi je bilo, da je prišlo do izmenjave mnenj med udeleženci in vem, da je bilo to mogoče le zaradi vajine odprtosti. Stvari, ki so se me najbolj dotaknile, so: pomembnost biti povezan, da so za kakovost odnosov v družini odgovorni starši in vprašati se, kaj je moja zgodba.

 

ON: Na to delavnico sem prišel brez pričakovanj in sem prijetno presenečen. Všeč mi je bilo, da je bilo nekaj teorije in da je le ta neopazno prišla na osebne primere, vajine in naše. Hvaležen sem za dovolj veliko varnost, ki je bila vzpostavljena, da sem v skupini podelil več kot sem mislil, da bom. Veliko sem pridobil tudi iz zgodb drugih.

 

ONA: Starš sem šele 13 let in s tem še zelo mlad starš. Učim se skupaj s sinom. Hodim na veliko predavanj, šol za starše. Všeč pa mi je bilo, da ste iz veliko kompleksnih tem znali vse podati na en tak enostaven način. Našli ste način, kako nam jih podati. Še najbolj pa me je nagovorila današnja delavnica o najstništvu in v njej to, da se samo usedem in uživam v tem, kar je nastalo.

 

ON: Razmišljal sem, zakaj mi je bilo vešč na delavnicah in ugotovil sem, da sem iz delavnic vedno odhajal napolnjen, vesel, zadovoljen in da sta mi ti dve uri vedno minili kot bi mignil. Všeč mi je, da podajata kot par, kot mož in žena, kot starša. Obenem pa se mi zdi, da je dodana vrednost tudi to, da ste se ob tem, ko ste doktorirali iz kemije, podali v psihološke, terapevtske vode in je zato tudi vaš zorni kot drugačen, ne tako teoretičen in bolj življenjski.

 

ONA: Prišla sva na možev predlog. Povlekla me je starševska tematika. Teme so bile zanimive in široke, poleg vsega pa smo šli v globino. Hvaležna sem udeležencem, ki so podelili svoje izkušnje, zasluga za to pa gre voditeljema, da sta znala to omogočiti.

 

ON: V bistvu sem hvaležen, da sem se udeležil te skupine in da sem začutil odprtost in sproščenost na skupini, kljub izkušnjam iz drugih skupin. Pravzaprav sem hvaležen sinu, da je na tej šoli, ki omogoča take Šole za starše.

Facebook "odgovorno starsevstvo"

PARSTA, svetovanje, izobraževanje, raziskava odnosov 

 dr. Tadeja Milivojevič Nemanič, E: tadeja.mn@parsta.si, M: 031/699 199