Logo PARSTA

Šola za starše na Škofijski klasični gimnaziji, 2013/2014

 

Nekaj izjav: 

 

ONA: Vesela sem, da smo imeli vaju za voditelja, ker sta enkratna, dragocena, z veliko znanja in izkušenj, ki jih znata res odkrito in sproščeno posredovati dalje. Hvala vama. Novo mi je bilo zrcaljenje in občudujem sposobnost, da lahko vse, kar je pomembnega, odzrcalita. Z zrcaljenjem se tok ustavi in kar je pomembnega, izplava.

 

ON:  Kot končna misel, ki mi prva pride na um je, da bi rabil kar terapijo. Teme in iztočnice pa so mi bile zelo zanimive in … morda res, nekoč terapija.

 

ONA: Zdi se mi zelo smiselno in osnovano, da smo tokrat obravnavali partnerstvo, ki je osnova za starševstvo. Super mi je, da sta kot voditelja zelo odprta, spontana ter iskrena; hvaležna sem za vajine primere in izkušnje. Pri srcu so mi bile zahvale in zrcaljenje na začetku in to, da sva se delavnic udeležila oba.

 

ON: Hvala vama za vse ponedeljke; dobil sem veliko novih izkušenj zase, kaj je prav oz. narobe. Obenem pa mi je lepo, da sva bila tu oba, ker potem lahko vedno partnerko spomnim in vprašam »ali si slišala …« .

 

ONA: Super se mi je zdel izbor tem, ker že nekaj časa nisva hodila na skupino. Ob tem sva naredila kar nekaj sprehodov, kjer sva teme še dodatno obdelovala. Nekaj, kar me je zelo nagovorilo in sem se pri vaju naučila, je aktivno poslušanje. Obenem pa me je nagovorila ideja o tem, da smo mi bili eksperti za dane teme in mi je bilo zelo pomembno slišati našo ekspertizo in izkušnje.

 

ON: Všeč mi je, da sta vodila skupino kot par in vajin skupen pristop mi je bil prijeten, kot tudi Tjažev smisel za humor. Začutil sem, da znata dobro predstaviti vajina različne poglede in stališča. Iz te delavnice bom prišel obogaten z izkušnjo, da nismo s težavami sami. Najbolj se me je dotaknilo polaganje na »čustven račun«, saj me žena večkrat opomni nanj. Občudujem vajino veščino aktivnega poslušanja in sposobnost zrcaljenja. Podpišem se pod veliko stvari, ki sta jih povedala. 

Facebook "odgovorno starsevstvo"

PARSTA, svetovanje, izobraževanje, raziskava odnosov 

 dr. Tadeja Milivojevič Nemanič, E: tadeja.mn@parsta.si, M: 031/699 199