Logo PARSTA

Šola za starše na OŠ Ivana Tavčarja, Gorenja vas 2012/2013

 

Nekaj izjav:

 

ON: Teme in veščine, ki jih podajata so nujno potrebne in le malo kdo od nas jih pozna in uporablja. Da pa odnos res funkcionira pa potrebujemo kar nekaj znanja in veščin.

 

ONA: Na Šoli za starše smo imeli 3 srečanja in to se mi zdi premalo, kajti šele sedaj na koncu so se mi začela porajati vprašanja vezana na vse slišano. Zdi se mi, da nas življenje porine v to, da je vse samoumevno, vendar ni. Sama bi taka srečanja potrebovala kontinuirano na dolgi rok. Kajti – čeprav sem večino stvari že slišala, sem jih tudi uspešno pozabila in včasih potrebujem le to, da me nekdo na to spomni.

 

ONA: Mož ima 10 let starejšega brata, ki naju je pred poroko vprašal ali sploh znava gojiti najin odnos in takrat se mi je to vprašanje zdelo malce čudno. Vendar danes vem, kaj mi je želel povedati. Svet je danes zelo hiter in včasih v vseh ostalih odnosih, ki jih imamo: v službi, s prijatelji, na dejavnostih, še zmoremo dati svoj čas in pozornost; za tiste nam najpomembnejše: partnerja in otroke, pa nam za to zmanjka energije. In tega bi se rada bolj zavedala.

 

ONA: Obstaja veliko literature na temo partnerstva in starševstva in veliko sem jo prebrala tudi sama, a srečanje v živo da piko na i vsemu teoretičnemu znanju. Dobili smo ogromno pogledov, ogromno mnenj, idej in vsak od nas lahko zase izbere, kar se najbolj prilega prav njemu.

 

ON: Najbolj se me je dotaknilo, da moram najprej pri sebi razčistiti, kaj mi je všeč in kaj me moti. In da potem najdem pravi način in trenutek, da to povem na primeren in lep način zase in za sogovornika.

 

ONA: Všeč mi je ideja, da moramo negovati svojega prvega otroka, to je naš partnerski odnos. Prav hvaležna sem, da sva s partnerjem tista najtežja, najintenzivnejša leta, ko so otroci bili še mali in je večino časa šlo za njihovo oskrbo, že prebrodila. Hvaležna sem tudi temu, da skupno iščeva trenutke, ki si jih lahko deliva, pa naj bo samo pol ure ali pa sel popoldan.

Facebook "odgovorno starsevstvo"

PARSTA, svetovanje, izobraževanje, raziskava odnosov 

 dr. Tadeja Milivojevič Nemanič, E: tadeja.mn@parsta.si, M: 031/699 199