Logo PARSTA

Zdravo partnerstvo za boljše starševstvo 2011/2012

Nekaj izjav:

 

ONA: Želela pa sem si obiskovati delavnico, kjer bi se naučila biti boljši straš (mama) in boljša partnerka (žena). Ta delavnica mi je v celoti dala osnove za to. Dobila sem več kot sem pričakovala: tako teorije kot tudi prakse. Najboljše se mi pa zdi , da sem lahko slišala druge udeležence.

 

ON: Nič, prav nič nisem pričakoval. Prišel sem in bil sem tu. Kot bi stopil v lužo. Mi je pa kar naenkrat postalo zanimivo, uporabno, pametno in koristno. Teme, ki sta jih dala, so bile zame ravno prave.

 

ONA: Ko smo začenjali z delavnicami, sem vsak teden prihajala s strahom, odhajala z užitkom, zdaj pa se prav veselim časa za naju. Naučila sem se poslušat, zavestno spustiti se v dialog, pozitivno gledat na stvari in jih tudi iskati okrog sebe. Pri starševstvu sem se naučila posvetiti se otroku in mu dati svoj čas. Vsaka delavnica mi je zelo koristila tako na partnerskem kot starševskem področju, veliko pa sem pridobila tudi na službenem področju (pedagoško delo). Teme so bile take, kot sem jih potrebovala.

 

ON: Prišel sem kot bi z neba padel. Teme so mi bile zelo dobre in hitro sem se navadil na skupino. Delavnice so mi koristile tako v partnerstvu, starševstvu kot tudi pri službenih obveznostih. Morda sem celo več kot za partnerstvo in starševstvo pridobil zase in vsekakor so mi delavnice dale misliti o samem sebi. Začel sem razmišljati o sebi za nazaj, kaj je bilo dobro in kaj ne. določene stvari sem že začel spreminjati, vendar se zavedam, da imam še ogromno dela pred seboj.

 

ONA: Komaj čakam, da bomo drugo leto spet začeli in nadaljevali. Na vseh področjih še posebej starševstvo me je nagovorilo. Uporabim pa mnogo tega tudi v službi.

 

ON: V prvi vrsti se zahvaljujem ženi ter voditeljema za energijo in trud. Bilo je koristno in je padlo na plodna tla, vsaj pri meni. Čeprav grem s cmokom v grlu na delavnico, z razdvojenostjo v sebi zaradi tega ker doma puščava 3 majhne otroke, vseeno grem na delavnico in se trudim in vlagam v odnos. Se mi pa zdi da odnesem manj kot bi lahko in ne gledam na to kot na obveznost, ampak sem že s trenutnim stanjem v temu trenutku dovolj. 

Facebook "odgovorno starsevstvo"

PARSTA, svetovanje, izobraževanje, raziskava odnosov 

 dr. Tadeja Milivojevič Nemanič, E: tadeja.mn@parsta.si, M: 031/699 199