Logo PARSTA

Družinska Imago terapija

 

 

Družina ni zgolj število članov, ki prebivajo v njen, temveč predvsem skupek interakcij med njimi, kjer vsak član vpliva na vse druge.

V družinski terapiji vsi družinski člani v varnem okolju dobijo možnost, da spregovorijo sebi, o svojem doživljanju sebe, družine, drugih družinskih članov; možnost, da začenjajo razumeti sogovornikov svet ter prevzemati osebno odgovornosti.

 

Pri družinski terapiji sodeluje cela družina, vendar se najprej srečam le s starši in nekaj srečanj delam z njimi, potem šele povabim celo družino. Za kakovost komunikacije z otroci smo namreč odgovorni starši, zato se moramo, če nas v odnosu do otrok nekaj moti, nam nekaj ni všeč, nas jezi, plaši, …, spremeniti mi sami in s tem se bo spremeni tudi naš odnos do otrok. Posledično pa tudi njihov do nas.

 

S tem, ko starši delamo na sebi, največ naredimo tudi za naše otroke, kajti z zdravim partnerskim odnosom je tudi starševstvo boljše in lažje. To pa je tudi tema celoletne delavnice Zdravo partnerstvo za boljše starševstvo.

Facebook "odgovorno starsevstvo"

PARSTA, svetovanje, izobraževanje, raziskava odnosov 

 dr. Tadeja Milivojevič Nemanič, E: tadeja.mn@parsta.si, M: 031/699 199