Logo PARSTA

Zdravo starševstvo

Delavnica Zdravo starševstvo je namenjene staršem, ki težko najdejo varstvo ali čas za daljšo delavnico.

Starševstvo nam je velikokrat v veselje in tudi v izziv. Slediti otrokovemu razvoju, ki vsako leto prinese kaj novega, ni enostavno. Otrok je le kot dojenček popolnoma odvisen od staršev, že kmalu pa se začne njegova pot v samostojnost. Starši moramo dopustiti, da otroci postajajo čedalje bolj samostojni in se iz učitelja ter vzgojitelja razviti v spremljevalca in svetovalca.

In ob vsem tem starši ne smemo pozabiti tudi na svoj partnerski odnos.

Partnerstvo in starševstvo sta povezana. Morda celo bolj, kot smo pripravljeni sprejeti. Partnerski odnos zelo vpliva na vzgojo in odnos do otrok in je največja popotnica, ki jo lahko damo naprej. To, da se starši zavestno ljubijo, je najboljša garancija, da bodo v pravi meri upoštevali tudi potrebe svojih otrok in jih pospremili na poti odraščanja v odgovorne odrasle.

Otroci rastejo in skupaj z njimi lahko rastemo tudi mi je osrednja misel delavnice Zdravo starševstvo.

Delavnica poteka kot preplet podajanja tem, reševanja nalog in vodenih dialogov. Govorili in delali bomo na starševskem odnosu. Pogledali bomo, kako vzorci naših staršev vplivajo na naše starševstvo ter kje in kako jih lahko prepoznamo v lastnih družinah. Odkrivali bomo, kako se z otroci »zataknemo« zaradi popotnice iz lastnega otroštva in kako so nam otroci lahko dobri pokazatelji, na kaj moramo biti pozorni, česa se moramo še naučiti ali spremeniti.

Cilj delavnice ni idealni starševski odnos, ker takega pač ni. Cilj je bolje spoznati sebe in bolje razumeti otroke, da bo zavoljo tega starševstvo vodilo k bolj povezani in sproščeni družini, kjer vsi člani pomembno in po svojih močeh prispevajo k skupni viziji.

Način in potek dela na delavnici:

  • krajše teoretično uvod v temo z osebnimi primeri,
  • dialogi in vaje iz komunikacije,
  • praktično delo na starševskih vsebinah.

Lokacija: Drolčevo naselje 3, Kranj ali Stegne 7, Ljubljana

Termin: 4x3 ure. Termini se oblikujejo po dogovoru.

Voditelj: dr. Tadeja Milivojevič Nemanič

Cena:

 

Število udeležencev

Cena/€

1 posameznik/par

550

2 posameznika/para

450

3 posamezniki/pari

380

Facebook "odgovorno starsevstvo"

PARSTA, svetovanje, izobraževanje, raziskava odnosov 

 dr. Tadeja Milivojevič Nemanič, E: tadeja.mn@parsta.si, M: 031/699 199